top of page

HOIDOT

 
 
SUUN-JA HAMPAIDEN TERVEYSTARKASTUS

Sisältää suun, hampaiden ja kiinnityskudosten nykytilan kuvauksen, kotihoidon ohjaus sekä tarvittaessa fluorilakkauksen. Jatkohoitoon ohjaus hammaslääkärille mikäli on korjaavan hoidon tarvetta.

 

Hoitoaika 30min.

 

HAMMASKIVENPOISTO JA HAMPAIDEN PUHDISTUS

 

Hoitoon kuuluu hammaskivenpoisto ultraäänellä ja/tai käsi-instrumenteilla, tarpeellinen fluorihoito, pastapuhdistus ja halutessa soodapuhdistus. Samalla katsotaan hampaisto läpi, onko korjaavan hoidon tarvetta. Mikäli tarvitset ajan hammaslääkärille voin varata sen puolestasi. Toimenpiteeseen on mahdollisuus pyytää puudutus.

 

SOODAPUHDISTUS

Soodapuhdistuksella poistetaan tehokkaasti hampaan pinnoilla, hammaväleissä ja uurteissa olevat pinnalliset värjäytymät.

 

Soodapuhdistus tapahtuu soodajauheen ja vesi-ilmasuihkun kanssa. Toimenpide on kivuton, kielessä ja limakalvoilla saattaa tuntua pientä pistelyä soodapuhalluksen aika. Hoito voidaan tehdä useamman kerran vuodessa.

 

Sisältää suunaukipitäjän asettelun, soodapuhalluksen ja fluorilakkauksen.

 

Hoitoaika 30min.

 

 

Soodapuhdistus hammaskiven poiston yhteydessä

Soodapuhdistus voidaan tedä hammaskiven poiston jälkeen samalla käynnillä mikäli ikenistä ei vuoda paljon verta. Soodapuhdistus viimeistelee hoidon hyvin tehden hampaista hohtavan puhtaat ja liukkaat.

 

Hoitoaika 10min.

 

 

Hampaiden valkaisu

ks.hampaiden valkaisu osio

 

Vihlovien hammaskaulojen hoito

Fluorikäsittelyllä vähennetään paljastuneista hammaskauloista johtuvaa vihlontaa. Parhaimman lopputuloksen hoidosta saa kun fluorikäsittely toistetaan 2-3 kertaa viikon välein.

 

Hoidon jälkeen tulee olla syömättä 2 tuntia. Hampaat harjataan 12 tunnin kuluttua. 

 

Hoitoaika 15min.

 

VÄLIAIKAINEN PAIKKAUS

Hampaan lohjetessa voi syntyä teräviä paikanreunoja. Vastaanotolla voidaan hioa terävät särmät pois sekä tarvittaessa laittaa kestävää väliaikaista paikka-ainetta, jonka hammaslääkäri vaihtaa pysyvään paikkaan.

Vastaanotolta voidaan varata suoraan aikaa yksityishammasläkärille tai asiakas voi halutessaan varata itse ajan omalta hammasläkäriltään.

 

 

HAMMASKORUN KIINNITYS

Hammaskoru kiinnitetään puhtaalle ja ehjälle hampaan pinnalle. Kotihoidon on oltava myös kunnossa, sillä hammaskorun alue kerää plakkia.

 

Toimenpide: hampaan pinta puhdistetaan hohkakivijauheella, jonka jälkeen se karhennetaan etsausgeelillä, koru kiinnitetään juoksevalla flow paikka-aineella. Korun pinta viimeistellään kiiltäväksi lakalla. Annetaan mukaan kotihoito-ohjeet.

 

Hoitolassa on myynnissä kirkkaita kristallikoruja.

 

Hoitoaika 15min.

 

 

KOTIKÄYNTI

Hammashoito on mahdollista toteuttaa myös asiakkaan kotona mikäli vastaanotolle tuleminen/ kuljettaminen on haastavaa.

 

Suun terveystarkastus on hyvä tehdä 1-2 kertaa vuodessa.

 

Suun terveys vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti. Vakavan sairauden, kuten keuhkokuumeen tai sydäninfarktin taustalla voi olla pitkittynyt ientulehdus tai hammastulehdus, josta bakteeri on päässyt verenkiertoon. Myös proteesin alla muhiva sienitulehdus vaikuttaa koko elimistöön.

 

Kotikäynneille kuljetan vastaanotolta steriloidut välineet. Tavallisimmat toimenpiteet kotona ovat hammaskiven poistot, tarkastukset (proteesit, suu, hammas) ja ennaltaehkäisevät hoidot. Myös pienet väliaikaiset paikkaukset ovat mahdollisia sekä annan ohjausta kotihoidon toteuttamiseen. Mikäli hampaissa, suun limakalvoilla tai proteeseissa ilmenee jotain ongelmia konsutoin yhteistyöhammaslääkäriä ja varaan tarvittaessa ajan vastaanotolle.

 

Kotikäyntimaksuun lisätään tomenpiteen hinta. KELA-korvauksen saa yksityishammaslääkärin lähetteellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
bottom of page